miércoles, 12 de noviembre de 2008

IDEAS PARA UNA NUEVA CIUDAD...

Se constituyeron a inicios de 2008 las comisiones de trabajo del Foro de Medio Ambiente de Llíria, en el marco de la Agenda 21 Local, cuyo objetivo es desarrollar diferentes líneas de actuación encaminadas a conseguir una ciudad sostenible, habitable para las personas y respetuosa con el entorno inmediato forestal y agrario. La idea original, pretende que el ciudadano se implique y participe activamente aportando las ideas que conduzcan a nuestro municipio por un camino de recuperación de la calidad de vida. En la práctica, la falta de participación convierte en anecdótica cualquier iniciativa "popular". Y desde los Verdes de Llíria nos preguntamos: A nadie le importa realmente cuál va a ser la ciudad que hereden nuestros hijos?. ¿A nadie le importa la calidad del agua que sale por nuestros grifos, la polución, la contaminación acústica de nuestra ciudad, etc...?.

Desde nuestra asamblea de Llíria y através de las comisiones del Foro de Medio Ambiente, estamos intentando impulsar una serie de propuestas con la ilusión y esperanza de mejorar nuestro entorno inmediato y que todos compartimos.

Te invitamos a participar activamente en estas comisiones... y en todo caso, a que nos apuntes tus ideas para un cambio... un cambio hacia una ciudad mas limpia, sostenible y respetuosa con el medio ambiente.

(pincha en comentarios y verás todas las propuestas elaboradas hasta la fecah, y no dudes en dejar las tuyas... )
2008

2 comentarios:

VERDES DE LLIRIA dijo...

PROPOSTES COMISSIONS DE TREBALL DEL FÒRUM MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT

Campanya foment del reciclatge: repartiment de forma gratuïta de borses de recollida selectiva amb el codi de colors pertinent. Implicar comerç com a punt on obtenir aquest servei grauïtament.


Campanya d'estalvi d'aigua a nivell d'ús domèstic: edició i repartiment de follets específics amb consells clars.

Campanya Ajuntament al carrer: aprofitant els Dijos de mercat, el Parc de la Bombilla, etc...

Crear punt informatiu sobre el programa Agenda 21, Foro Medi Ambient, etc... per a acostar al ciutadà tot el que es promou desde l'Ajuntament en aquest àmbit (campanyes reciclatge, estalvi aigua...) i afavorir la participació.

Creació, com ja existeix en altres municipis, d'una Agència u Oficina Municipal de Desenvolupament Sostenible per informar i assessorar en temes de Medi Ambient

Creació de Voluntariat Mediambiental amb funcions de vigilància i manteniment del mont públic, educació-formació, prevenció d'incendis, etc... a nivell local ocomarcal.

Formació i foment de l'agricultura ecològica com a possible nou mercat de productes agrícoles.

Formació dels agricultors en cultiu ecològic i normativa relacionada mitjaçant cursos de la OCAPA o altres.

Campanyes de concienciació i control policial sobre la contaminació acústica

Evaluació i búsqueda d' stratègies per a la conservació de les zones verdes del terme i del seu valor paisatgístic. (ex: subvencions a la protecció del paisatge com es fa a França)

Promoció integral i dinamisme econòmic del món rural: promoció del Turisme Rural, creació de granges-escola, aules mediambientals...

Foment model agricultura ecològica i sostenible.

Buscar sol.lucions per a la recuperació de l'horta vella abandonada: horts comunitaris, lloguers en règims especials...

Foment, ajudes i promoció dels productes autòctons i varietats agrícoles tradicionals de Llíria. Creació de segell de qualitat de tipus Denominació d'Origen

Actualitzar indicadors sobre recursos hidràulics i qualitat de l'aigua

Recuperació i promoció de les Massíes de Llíria ( enmarcat en programa dinamisme món Rural). Exemple, la massía Municipal Casa Camp

Creació de les infraestructures i modernització de les existents per tal de traure el màxim rendiment a l'aigua i evitar les seues pèrdues tant en ús agrícola com de consum humà.

Estudi de l'estat i control dels pous cegos que hi ha en les urbanitzacions per tal de minimitzar la contaminació dels aquífers com a consecuència de filtracions i deficiències de manteniment d'aquestos. Servei Municipal de recollida-neteja foses sèptiques.

Proposar un programa per a millorar la qualitat de l'aigua de consum humà, més enllà del compliment del Real Decret 140 sobre potabilitat de l'aigua.

Cursos de formació dels agricultors en tècniques de rec que minimitzen el consum d'aigua, del tipus que organitza la Consellería d'Agricultura.

Inclussió en Ordenances Municipals que regulen la construcció de noves edificacions, de sistemes per a l'estalvi d'aigua: cisternes de doble càrrega, perlitzadors en les griferíes... (sistemes molt útils i molt econòmics)

Actualitzar indicadors contaminació aquífers i de qualitat de les aigües

Actualitzar indicadors contaminació acústica.

Recuperació de les bases, aljubs i demés estructutes tradicionals de recollida d'aigua en l'ambit Rural ( per estalvi d'aigua i per dinamització espai rural).

Programa d'estalvi d'energía elèctrica: instal.lació enllumenat públic bombilles de baix consum, dispositius intel.ligents d'encesa i apagada en estàncies Municipals...

Convertir tots els edificis Municipals en edificis Eco-eficients ( especialment en estalvi d'aigua i energía) per a que esdevinguen en models pel municipi.

Demanar agilització en la construcció i posta en funcionament de la Planta de gestió de RSU de Llíria

Demanar la posta en funcionament lo més ràpidament possible, de l'equip de bombeig que permeta pujar les aigües residuals desde el sistema de Sant Vicent cap a la depuradora de la Pobla de Vallbona.

Dinamitzar i potenciar l'ús de l'Ecoparc i dels contenidors de recollida selectiva urbans, augmentant la capacitat total dels mateixos. ( per motius ambientals i d'estalvi econòmic en la gestió dels residus).

Estudi de totes les formes possibles per a optimitzar la recollida i gestió de residus, així com de la recollida selectiva. ( exemple: recollida porta a porta en comerços e indústria, etc...)

Programa ambiciós per a solventar els problemes relacionats amb el tràfic: aparcaments, contaminació acústica, accessibilitat i barreres arquitectòniques, distribució semàfors i pasos de vianants segons necessitats...

Recolzar iniciatives per al foment del transport públic, millorant disponibilitats horàries, conexions, etc... Ex: augmentar frecuència pas metro Llíria-València (plataforma ciutadana 15 minuts)


JULIOL 2008

VERDES DE LLIRIA dijo...

El próximo Martes 18 de Noviembre, en Ca La Vila (Ayuntamiento de Llíria), se celebrará a las 19 horas una nueva reunión de las comisiones del Foro de Medio Ambiente de la Ciudad. Esta reunión deberá impulsar y desarrollar las propuestas elaboradas hasta la fecha.

Os mantendremos informados!!